Ensilumi sataa aina yllättäen, samoin tulevat yllättäen liukkaat kelit. Talven liukkautta vastaan voi kuitenkin kamppailla. Kun lumi peittää maan, sen alla piilevä vaara ei ole näkyvissä. Varmin keino taistella liukkautta vastaan on käyttää Heissnerin jään- ja lumensulattajaa.

Jäänsulattaja on mukava vaihtoehto tavanomaisille keinoille torjua liukkautta. Alun perin Heissnerin jäänsulattaja oli tarkoitettu reikien sulattamiseen lammen jäähän, jotta kalat voisivat talvella hengittää, mutta se sopii erinomaisesti myös jään sulattamiseen teiltä. Sulattaja koostuu luonnollisesta kalsiumkloridista, vedestä ja aktivointiaineesta, joka on kaikin puolin vaaraton sekä luonnolle että lemmikkieläimille. Kalsiumkloridipohjalla valmistettu jäänsulattaja on huomattavasti tehokkaampi, sillä se sulattaa jäätä 10 kertaa nopeammin kuin natriumkloridipohjainen aine.

Ainesosien reagoinnista aiheutuneen lämmön ansiosta lumi ja jää alkavat sulaa. Sulattaja toimii enintään -50 oC lämpötilassa, joka takaa tuotteen vaikutuksen kaikkein kylmimpänäkin talvena. Käytettäessä tulee ottaa huomioon se, että rakeet toimivat enintään kolme päivää levittämisestä. Sateen ja lumisateen jälkeen jäänsulattajaa tulee levittää uudelleen.

Jäänsulattajan käytöllä on monta etu, joka tekee tuotteesta talviaikaan ainutlaatuisen apuvälineen. Tavallisesta suolasta jää valkoisia raitoja ja suolarakeita on helppo tuoda jalkineiden mukana sisään. Kalsiumkloridipohjalta tuotetun Heissnerin jäänsulattajan raehiutaleet ovat isoja ja eivät tartu jalkineiden pohjiin. Tuotteesta ei jää myöskään suolaraitoja jalkineisiin. Rakeet eivät vahingoita luonnonkiveä, betonia, pihakiviä tai asfalttia ja ovat nurmikolle, kasveille ja jopa lemmikkieläimille vaarattomia. Puupinnoilla sitä ei kuitenkaan ole suositeltavaa käyttää, sillä siitä voi jäädä niihin läiskiä.

Liukkaudesta voi tulla epämiellyttävä yllätys, joka mielellään kätkeytyy lumikerroksen alle. Kalsiumkloripohjalta valmistettu Heissnerin jäänsulattaja on mukava ja yksinkertainen apuväline, joka kamppailee jäätä vastaan luontoa vahingoittamatta.

Artikla:

Paras keino torjua liukkautta

27. Joulukuu 2018