Palautusoikeus

 1. VÕS 56 § 1 mom. mukaan Asiakkaalla on oikeus vetäytyä sopimuksesta 14 päivän kuluessa tuotteen haltuun saamisesta lukien.
 2. 14 päivän palautusoikeuden käyttämiseksi tilattua tuotetta ei saa käyttää muulla tavoin, kuin mitä on tarpeen tuotteen olemuksesta, ominaisuuksista ja toimimisesta vakuuttumiseen sillä tavalla, jolla se on sallittua tuotteen kokeilemiseksi tavanomaisessa myymälässä.
 3. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön, vahingoittamaton ja alkuperäispakkauksessa. Tuotteen pakkauksen tulee olla vahingoittamaton.
 4. Mikäli tuotetta on käytetty muuhun käyttöön, kuin on tarpeen tuotteen olemuksesta, ominaisuuksista ja toimimisesta vakuuttumiseen tai siinä on käytön tai kulumisen merkkejä, Puutarhuri24.fi:llä on oikeus alentaa palautettavaa maksua tuotteen arvon vähentymistä vastaavasti.
 5. Tuotteen palautuksen kuljetuskustannukset ja toimenpiteet:
  • Puutarhuri24.fi maksaa palautuksen kuljetuskustannukset siinä tapauksessa, että palautettavaksi kuuluva tuote ei vastaa tilattua (esim. väärä tai viallinen tuote). Asiakkaalta E-ilmoituksen saatuaan Puutarhuri24.fi käsittelee ilmoituksen ja toimittaa Asiakkaan matkapuhelinnumeroon palautuskoodin, jonka avulla tuotteen voi palauttaa pakettiautomaattia käyttäen maksutta.
  • Asiakas maksaa palautuksen kuljetuskustannukset, mikäli hän haluaa palauttaa tuotteen tai vaihtaa sen (esim. kumisaappaat, käsineet yms.). Palautuksen perusteena on Vetäytymisilmoituksen lähettäminen Puutarhuri24.fi:lle. Ilmoituksen lähettämisen jälkeen Asiakas voi palauttaa tuotteet lähetin välityksellä Puutarhuri24.fi:n osoitteeseen tai käyttää lähettämiseen pakettiautomaattipalvelua (Smart Post: Jürin Konsumin automaatti tai Omniva: Jürin Konsumin automaatti; Puh. 53 492 024).
 6. Tuotteiden palauttamiseksi tulee täyttää tuotteiden ostamisesta peruuttamislomakeks, jonka kaavakkeen löytää tästä: Peruuttamislomakeks
 7. Asiakkaan tulee palauttaa tuote ilmoituksen esittämistä seuraavien 14 päivän kuluessa tai esittää todiste siitä, että on edellä mainitun kauden aikana luovuttanut tuotteen sen kuljettajalle.
 8. Raha palautetusta tuotteesta korvataan Asiakkaalle viipymättä, joka tapauksessa viimeistään 7 päivän kuluessa palautusilmoituksen saamisesta. Puutarhuri24.fi voi kieltäytyä palautusmaksujen suorittamisesta niin kauan, kunnes on saanut sopimuksen kohteena olevan tuotteen takaisin tai kunnes Asiakas on esittänyt todisteet siitä, että on lähettänyt tuotteen takaisin, riippuen siitä, kumpi tapahtuu aikaisemmin. Palautetun tuotteen hinnan lisäksi palautetaan myös tuotteen perille toimittamisen kuljetuskustannukset.
 9. Koko tilauksen palautuksen yhteydessä palautetaan tuotteen kustannuksen mukana myös kuljetuskustannus. Tilauksen osittaisen palautuksen yhteydessä kuljetuskustannus korvataan suhteessa palautettujen tuotteiden määrään koko tilauksesta.
 10. Mikäli Asiakas on selväsanaisesti valinnut Puutarhuri24.fi:n tarjoamasta edullisimmasta tavanomaisesta tuotteen toimitustavasta poikkeavan toimitustavan, Puutarhuri24.fi:n ei tarvitse palauttaa Asiakkaalle kustannusta, joka ylittää tavanomaiseen toimitustapaan liittyvän kustannuksen.
 11. Puutarhuri24.fi:llä on oikeus vetäytyä myyntisopimuksesta ja vaatia Asiakkaalta tuote takaisin, mikäli tuotteen hinta on Puutarhuri24.fi:ssä erehdyksen vuoksi merkitty oleellisesti tuotteen markkinahintaa halvemmaksi.
 12. Palautusoikeutta ei sovelleta, mikäli Asiakas on oikeushenkilö.